Biografie

Dehlia werd geboren op 29 januari 1979 tijdens het Hoogovens schaaktoernooi in Wijk aan Zee. Haar vader nam op dat moment deel aan dat toernooi. Haar moeder lag samen met de pasgeboren dochter in het OLVG ziekenhuis aan de Prinsengracht. Later is er nog een zoon bij gekomen. Het gezin woonde in de jaren 80 in Amsterdam-Zuid, vlakbij het Vondelpark. Moeder had een psychologie praktijk aan huis, vader was veel op reis voor internationale schaaktoernooien.

Na een gelukkige lagere en middelbare schooltijd is Dehlia rechten en vervolgens economie gaan studeren aan de UvA. Tijdens haar eerste studie werkte zij in een Grand Café aan het Spui. Het waren de jaren rond de eeuwwisseling. Amsterdam was booming. De grootste angst was de millenniumbug die nooit is geweest. De euro werd ingevoerd en op 25 november 1999 was de eerste internationale dag tegen geweld tegen vrouwen. Ook was het de tijd waarin Nederland het eerste land ter wereld was waar het homohuwelijk werd toegestaan.

Op 27 jarige leeftijd werd de eerste zoon van Dehlia geboren. Het moment dat die naar de basisschool ging was het moment dat zij politiek actief werd binnen D66. De directe aanleiding was de ondoorzichtige manier waarop kinderen op Amsterdamse scholen werden toegelaten. En nog steeds is de toegankelijkheid van scholen voor alle kinderen, ongeacht hun achtergrond, één van haar speerpunten.

Politieke ervaring deed zij op als politiek assistent van Boudewijn Oranje in stadsdeel Centrum. Na een ondersteunende rol gedurende een bestuursperiode van vier jaar werd Dehlia in 2014 zelf gekozen in de gemeenteraad. Op het moment dat ze werd gekozen was ze zwanger van een tweeling. De tweeling is inmiddels bijna drie jaar oud en de politiek is Dehlia zo goed bevallen dat zij zich kandidaat stelt als lijsttrekker voor D66 Amsterdam.