Amsterdam is een stad van kansen.

Het is de plek waar iedereen een kans krijgt om het beste uit zichzelf te halen, ook als ze toevallig ergens anders geboren zijn. Na de willekeur van je thuissituatie is goed onderwijs dé emancipatiemotor en – dé reden dat ik voor D66 heb gekozen.

D66 staat voor goed onderwijs voor alle kinderen van Amsterdam, niet alleen de “happy few”. Dat betekent investeren in onderwijs door de hele stad maar ook investeren in kinderen. De stad is namelijk straks van hen. Voor hen, en mét alle Amsterdammers van nu, moeten we op zoek naar de beste verdeling en bestemming van huizen, parken, parkeerplaatsen, scholen en sportvelden.

Amsterdam is de stad van 180 nationaliteiten. Van studenten en ouderen. Van yuppen en Jordanezen. Een stad waar geen enkele groep in de meerderheid is, of zou moeten zijn. Dat is een enorme democratische uitdaging. Daarom moet D66 een lijsttrekker kiezen waarmee al die verschillende groepen, al die mensen met al die achtergronden en belangen – zich kunnen identificeren.

We hoeven het niet altijd helemaal eens te worden, maar in een tijd waarin tegenstellingen steeds worden uitvergroot hebben juist wij als D66’ers een verantwoordelijkheid om verbinding te maken. Niet slechts ‘een poging tot verbinding’, maar een echte, over achtergronden, politieke partijen en belangen heen.

Niet alleen een fysieke verbinding, zodat alle voorzieningen in de stad van hoge kwaliteit zijn en toegankelijk voor alle Amsterdammers, maar ook de menselijke verbinding. Verbindend leiderschap is waar deze stad om vraagt en die verbindende leider ben ik. Die verbindend leider zal ik zijn.

Ik stel me verkiesbaar als lijsttrekker voor de stad omdat ik alle Amsterdammers wil verbinden.

Ik stel me verkiesbaar omdat ik al het moois dat we te bieden hebben met zoveel mogelijk mensen wil delen.

En ik stel me verkiesbaar omdat Amsterdam – in al haar diversiteit – nog altijd – de allermooiste stad van de wereld is.